2009     2008     2007     2006     2005     2004     2003     2002     2001     2000     1999     1998     1997     Oud  

<< 2009         Werken 2008         2007 >>

laatste update: 27-07-2009
 

Klik op de Thumbnail om de foto in nieuw venster te bekijken.  In verband met de beperkte capaciteit staan er van de diverse werken slechts een paar foto's op de site. Mail ons voor de overige en/of onbewerkte foto's (High Resolution/HQ).

  
 
  
 

De derde palm; "Palm Deira"

Dat Dubai nog lang niet klaar is met zijn plannen weten we, zo kondigen het ene naar het andere prestigieuze plan zich aan. Één van de voorbeelden is de derde palm, Palm Deira.

In november 2005 gaf Nakheel aan Van Oord de opdracht voor de constructie van dit derde palmeiland. De dimensies daarvan zijn zich nog moeilijk voor te stellen :
-   het gaat over meer dan 1 miljard kubieke meter zand die gebaggerd moet worden
-   110,000,000 ton stenen voor de breakwaters die het eiland moeten beschermen
-   er komen 8000 villas
-   de lengte is 14 km lang (gemeten vanaf de kustlijn) en 7.5 km breed
-   de dijk er rond zal 21 km lang zijn
-   de originele waterdiepte is nu tussen 6 en 22 m
-   de totale oppervlakte is 80km², ongeveer Groot-London , en groter dan Parijs of Manhattan
-   er komt 400 km ! kustlijn bij .
De werkzaamheden zijn gestart en het eiland moet over 3 jaar gebaggerd zijn en in 2013 totaal klaar zijn.

Twee jaar eerder al, in 2003, kreeg van Oord ook de opdracht voor de vijf Deira Islands. 
Deze vijf eilanden strekken 8 km uit de kustlijn en vormen de basis van de toekomstige derde Palm en de eilanden hebben tezamen een oppervlakte van 21,6
km². 
Het werkterrein is 8 km en ligt tussen de kustlijn van Dubai Creek tot het naburige Sharjah en levert Dubai zo'n 67,5 km extra kustlijn op, waarvan 6 km volwaardig strand. 
 

Voor dit project denkt Van Oord
352,000,000 m3 zand en 47,000,000 ton stenen te gebruiken en het ligt in de lijn der verwachting dat het eind 2009 klaar is.

Twee grote projecten dus weer, die veel inzet van diverse machines vraagt. Het is dan ook niet raar dat Van Oord wederom een beroep doet op de expertise en machinale kracht van Van Tunen Middle East.
Diens Triples en Long Reach Caterpillars zijn een belangrijke schakel in de verwezenlijking van dit soort projecten.
Dergelijke machines zijn dan ook op diverse locaties in dit project te vinden.


"Al Marjan Islands"

Dredging International, één van de belangrijkste werkmaatschappijen van de Vlaamse DEME-Groep (Dredging, Environmental and Marine Engineering NV), startte begin 2007 met de bouwt van het eerste kunstmatige eiland in Ras al Khaimah (VAE). Dit eilandencomplex in de Perzische Golf kreeg de naam: ‘Al Marjan’.  

Het wordt ontwikkeld als een offshore bestemming voor toerisme, vrije tijd, en luxueuze levensomstandigheden. Daartoe worden langs de waterkant huizen, drijvende villa’s, hotels, vakantieparken, sportinfrastructuur, een marina, een themapark rond water, en winkelruimten opgetrokken. Het is het eerste grote vastgoedproject in het emiraat, dat ingepast wordt in een globaal plan voor residentiële en commerciële ontwikkeling in Ras al Khaimah.

Dredging Intern
ational tekende hiervoor een contract met het privébedrijf Rakeen Development. Het contract van € 50 miljoen omvatte de bouw van een bijzonder kunstmatig eiland buiten de kust van Ras Al Khaimah, het noordelijkste van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).  

De eerste fase van het baggeren en opspuiten van nieuwe grond in Ras al Khaimah begon begin 2007, en werd afgewerkt tegen einde oktober 2007.
 

Op 27 km van het stadscentrum van Ras al Khaimah, het meest noordelijke en het zevende emiraat dat toetrad tot de VAE, zal het koraalvormig eiland ‘Al Marjan’ zich tot 2 km diep in zee uitstrekken. De landwinning zal diverse kleinere eilandjes met elkaar verbinden, en op die manier een waterpartij creëren die lijkt op de Franse Azurenkust. 

Al Marjan ligt 45 km van de internationale luchthaven van Dubai en 15 minuten van de internationale luchthaven van Ras al Khaimah. Als zodanig wordt verwacht dat het eiland een geliefkoosde bestemming wordt voor een vaste verblijfplaats, voor een weekend optrekje, of als investeringsopportuniteit.

De vijf koraalvormig eilanden die totaal de "Al Marjan Islands"vormen zijn Man-made. 
Rakeen Development was geen voorstander van de gewoonlijke 'agressieve' landwinning procedures. In plaats daarvan wilde men dat men dmv. het  twee miljoen stenen eerst de essentieële breakwaters bouwde, daarna ingevuld met zand. Een omgekeerde werkwijze dus. 

De stenen zouden erg zorgvuldig en met uiterste precisie moeten worden geplaatst. 
Alleen zo kon zekerheid van diens werking worden gewaarborgd en werd de ondiepe onderwaterwereld niet verstoord. 
Sterker nog de stenen zouden op langere termijn een aantrekkelijk koraalleven moeten creëren en de vorming van een rif, en zo zou dus een waar natuurlijk onderwater paradijs in de Perzische Golf ontstaan. 


Om deze stenen nauwkeurig te zetten heeft DEME de hulp ingeroepen van Van Tunen. 
Die zette voor deze precieze klus de volgende machines in; 
R404  Caterpillar 365CL ME
R410  Caterpillar 385CL
R411  Caterpillar 385CL
R412  Caterpillar 385CL LRE (Long Reach)   
R413  Caterpillar 385CL HD (Triple)
De machines startte hun werkzaamheden in juni 2007 en begin maart verliet de laatste machine dit project.


R414 helpt bij Dubai's "Promenade" 

Net naast het eerste Palm eiland (Palm Jumeirah) voor de kust van Dubai werkt Van Oord aan een nieuw project genaamd “ Promenade “.

Het
stijgende bootverkeer als gevolg van de ontwikkeling van Palm Jumeirah en de aanleg van de logo eilanden zijn één van de redenen geweest voor Dubai’s onroerendgoedontwikkelaar Nakheel om eens zorgvuldig te kijken naar dit commercieel zeer interessante stuk land.
In juni 2006 lanceerde men
het prestigieus plan: "Promenade".

”D
e Promenade van Dubai” zal leiden tot een virtueel schiereiland langs de oever van Dubai met als grootste eyecatcher: het tweede 7-sterrenhotel in de vorm van een gigantisch donut.
De Promenade wordt gevestigd tussen de Jachthaven van Dubai, de strandboulevard en direct naast de Dubai International Marine Club (DIMC).

Doordat het omringd is door zee, een jachthaven en een natuurlijk strand, zal de Promenade  geweldige panorama’s opleveren. Naast een selectie van commerciële en woontorens, zullen de koffie, de restaurants en het kleinhandelsdienstenaanbod de lengte van de volledige waterkant overspannen. Verder zal de Promenade zijn eigen jachthaven krijgen met meer dan 60 ligplaatsen.

Van Oord maakt het complete schiereiland voor het Hotel, moet onder andere een 465 meter lange kademuur maken met daarachter 250.000 m3 zand en nog eens 1.000.000 m3 zand terugwinnen voor het aan te leggen strand. Ook bouwt het de nieuwe golfbrekers om het nieuwe strand en het achterliggende eiland te beschermen.

De oude golfbreker
die voor pal voor de ingang van de vissershaven, kleine jachthaven en de haven Mina Seyahi lag vormde
, mede door de aanleg van één van de logo eilanden en de ontwikkeling van de Promenade, een behoorlijk opstakel en belemmerde de doorgang naar de oude havens behoorlijk en moest echt grotendeels verdwijnen.

Echt een klus voor Van Tunen. Deze gaat dan ook direct aan de slag. Gewapend met de R414 (Caterpillar 385CL-HD) wordt de golfbreker nauwkeurig verwijderd.
Ook zal de machine nog even helpen bij de aanleg van de nieuwe golfbreker en de strand-aanwinning alvorens het ook voor Van Oord door gaat naar één van de volgende prestigieuze projecten: “Palm Deira”.
 
 
http://nl.picturepush.com/public/319445
 
http://nl.picturepush.com/public/319471