2009     2008     2007     2006     2005     2004     2003     2002     2001     2000     1999     1998     1997     Oud  

<< 2008         Werken 2007         2006 >>

laatste update: 27-07-2009
 

Klik op de Thumbnail om de foto in nieuw venster te bekijken.  In verband met de beperkte capaciteit staan er van de diverse werken slechts een paar foto's op de site. Mail ons voor de overige en/of onbewerkte foto's (High Resolution/HQ).

  
 
  
 

R383 maakt kade Afrikahaven toegankelijk

Amsterdam is al een tijd bezig met de ontwikkeling van de Afrikahaven. Deze omstreden nieuwe haven gelegen bij Ruigrok begint al aardig vormen te krijgen. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de nieuwe kades. Al eerder was Van Tunen in de Afrikahaven ter plaatse, toen gewerkt werd aan de kade van het nieuwe, ca. 30ha grote, Rietlandenterrein. 

Nu een jaar later is Van Tunen weer langs de kademuren van de haven te vinden.  
Dit maal is machinist Paul Beusink met de R383
(Cat 375L-LR) in opdracht van De klerk uit Werkendam, bezig met het uitdiepen en glooien van de kadebodem, zodat ook hier straks schepen en de drijfkranen kunnen aanmeren. 

Cruisetunnel in Hamburg (D)

Hamburg (D) is al tijden geen vreemde plek meer voor de mensen en machines van Van Tunen. Voor de  R383 is het zowat zijn tweede thuis geworden. 

De stad is gigantisch gegroeid de laatste jaren en behoord inmiddels tot n van de belangrijkste economische steden van Duitsland. Er wordt dan ook veel genvesteerd om de stad bereikbaar te houden. Zo worden snelwegen verdubbeld, het vliegveld uitgebreid en misschien wel het belangrijkste; een gigantisch ondergronds metronetwerk aangelegd. 

Op diverse plekken worden tunnelbakken en ondergrondse stations ontgraven. 
En laat "dat" nou net "het" specialisme van Van Tunen zijn. Nat of droog, 17 of 32mtr diep, niets is Van Tunen vreemd. Iets wat ook Duitse aannemers maar al te goed weten. 
"Van Tunen heeft inmiddels wel bewezen dat het ontgraven van deze, vaak zeer diepe putten, behoren tot echte huzarenstukjes. Ze doen dingen met die machines die ik over de hele wereld nog nooit gezien heb"; aldus n van deze Duitse aannemers. 

n van de laatste klussen voor de R383 (Cat 375L-LR) is het ontgraven van een 19 meter diepe tunnelbak, bij de nieuwe Cruiseterminal, in de havens van Hamburg. 
Hier komt straks n van de ondergrondse metrostations, maar eerst fungeert deze tunnelbak als startpunt voor twee tunnelboormachines. Deze boormachines zullen uiteindelijk alle stations met elkaar gaan verbinden, om zo, eind 2011, een kompleet ondergrondse metronetwerk te creren.   

Baggeren in haven Antwerpen 

In n van de havens van Antwerpen is Van Tunen gevraagd om te helpen bij een belangrijk uitdiepklusje. Grenzend aan n van de kades waarop gloednieuwe machines geparkeerd staan, gereed voor transport per schip, vinden we de R397 (Cat 385B-LRE), die ervoor moet zorgen dat de hele grote zeeschepen hier straks weer kunnen aanmeren. 

Machinisten Chris Waanders en Ron Vos tonen zich ware kunstenaars. Gulzig, maar zeer  nauwkeurig, verwijderen ze met de knijper vele kuubs van de bodem. Soms zelfs tot onder de kade.

Hard, Harder, Hardst... 

Als je Van Tunen op een bouwplaats ziet moet het haast wel om een onmogelijk "klusje" gaan. 
Iets waar anderen vaak zeggen dat het onmogelijk is, heeft Van Tunen vaak toch een oplossing en gaat de uitdaging aan. Zo'n klus is Hamburg-Stoltenstrasse.

Ter plaatse dienen 3 zeer diepe putten te worden ontgraven. Dit alles ten behoeve van een te bouwen "Abwasser sammlers DN1800", Een wateropslag en transportriool-leiding.

Hamburg Wasser schakelde Zublin Spezial Tiefbau in als hoofdaannemer om deze klus te klaren. De diepe putten zullen allereerst dienen als start en aankomstpunt van zogenaamde TBM's (tunnelboormachines). Deze TBM's zullen de putten uiteindelijk met elkaar verbinden. Via de putten zullen vervolgens buis-elementen in de tunnel geplaatst worden zodat n lange betonnen leiding ontstaat. Als laatste zullen in de putten ter plaatse gestorte betonnen koppelputten gemaakt worden. 

De eerste drie putten die gezet zijn moeten ruim 22 meter diep worden. De diepte op zich is al een uitdaging, maar is zeker niet de moeilijkste opgave die overwonnen dient te worden. 
De grond die afgegraven dient te worden is namelijk gigantisch hard. Het lijkt meer op asfalt, zo hard is het, "aldus n van de aanwezige".
Ook zitten er op sommige plekken gigantische keien in, iets wat tijdens het boren van de wanden al voor problemen zorgde voor de aannemer. 

Normaal zouden deze putten door middel van springstof stukje bij beetje dieper gemaakt worden.
Echter om dit te realiseren dient de put "droog"te zijn. Daar deze drie putten zo diep zijn en nog eens dichtbij bebouwing staan, is het hier echter veiliger om deze putten "nat" te ontgraven zodat het water tijdens het ontgraven tegendruk tegen de wanden blijft creren.

Maar hoe krijg je dat keiharde goedje uit een put die onderwater staat en ook nog eens 22 meter diep moet worden? 
De oplossing: Van Tunen, Willem Kornman, de R383 Cat 375LLR, een hele batterij extentiepijpen en een aantal speciaal geprepareerde zware knijpers.  
 
Van diepe klussen weet Willem alles af, zo stond hij een jaar geleden even verderop in Hamburg bij het vliegveld onder soortgelijke omstandigheden; "keihard en oneindig diep!"
De bijkomende moeilijkheid is hier nog de zeer beperkte ruimte. Het is onmogelijk maar we gaan deze klus klaren, "aldus Willem". 

Een voorbeeld van een dergelijke klus, echter minder diep:
http://www.bouwmachineforum.nl/forum/viewtopic.php?t=1906 

Ron Vos ontsluit Historisch plaatsje Lgde (D) 

Van Tunen is al enige tijd te vinden in Duitsland. Het land ondergaat grote veranderingen. Zo wordt er veel afgebroken, maar ook veel nieuw gebouwd. Voor beide disciplines weten Duitse aannemers Van Tunen te vinden. Niet in de laatste plaats als het gaat om het ontgraven van Natte putten. Zo is Van Tunen op moment van schrijven bezig met drie van zulke werken. Alle drie met hun eigen bijzonderheden en specialisme.

Lgde is n van Duitslands mooiste dorpjes. Het dorpje is van grote historische waarde. Omringende steden en industrie blijven groeien en derhalve heeft het dorpje te kampen met steeds meer doorgaand verkeer. Nu heeft men besloten om dit authentieke plekje in Duitsland te ontzien van dit ongemak. Het is niet alleen vervelend, zo veel verkeer, door zo'n prachtig idyllisch dorpje, maar het vormt tevens een grote bedreiging voor de prachtige monumentale huisjes: "aldus n van de bouwleiders".  

Er wordt aan de rand van het dorpje gewerkt aan een bijna kilometer lange Bypass-tunnel. Deze wordt gebouwd door bouwbedrijf Strabag. De "natte" tunnelbak is 900 meter lang, 11 meter breed en dient tot 10 meter nauwkeurig ontgraven te worden.
Een specialisme welke in Duitsland nauwelijks te vinden is. Daarom riep Strabag de hulp in van Van Tunen, die inmiddels al enige soortgelijke projecten in Duitsland op zijn naam had..

Pal in de achtertuin van de dorpsbewoners werd midden 2006, de R397, (een Caterpillar rupskraan van het type 385B-LRE), in stelling gebracht.

Je zou denken dat de bewoners hier niet zo blij mee zouden zijn. Het tegendeel bleek waar.
Ron Vos onderwater- specialist/machinist bij Van Tunen wordt door alle geprezen. In de plaatselijke krant stond; "Fr besondere aufgaben bedarf es oft besonderer Menschen. Der Niederlander Ron Vos und sein einzigartiger bagger ist so einer!" 

Ron zijn klus in Lgde zit er bijna op. Hij verteld nog even hoe zwaar het klusje in sommige gevallen was. Zo moest hij voor het diepste punt de giek verlengen met een stickverlenging, met daaraan nog eens een 10 meter extensie pijp, zodat Ron op alle plekken met zijn knijper de gewenste diepte kon bereiken. De eerste laag is een oude veem laag gemengd met steen en betonbrokken. Daaronder is het allemaal grind. Zwaar materiaal dus,"aldus Ron." 

In eerste instantie zou het materiaal meteen naar een dichtbij gelegen fabriek gaan, echter werd dit na enige dagen door de autoriteiten stilgelegd, daar de zware kippers die dwars door het dorpje reden, niet waterdicht bleken. Nu rijden de kippers het materiaal naar een verderop gelegen opslagdepot, waar het eerst moet drogen. "Zo maken we van n klus er twee", aldus n van de kipperchauffeurs. 

Ron en Van Tunen kunnen wederom terug kijken op een zware maar geslaagde klus.
Eind 2009 moet de L614 een feit zijn en zal Lgde zijn historische rust terug krijgen.    

Meer over het project hier: 
http://www.luegde.de/aktuelles/umgehungsstrasse/umgehungsstrasse.php?selected=beschreibung
 

Enerco Amsterdam

Het is inmiddels al weer bijna een jaar geleden dat de S236 en S237 geleverd werden. 
De beide Komatsu WA600-3 shovels hebben inmiddels al heel wat uren op de teller; De hoogste tijd eens een bezoek te brengen aan de machines, de machinisten en hun werkzaamheden. 

We vinden de beide shovels net als hun broers in de Amerikahaven in Amsterdam op het kolenoverslagterrein aldaar. Voor de firma Enerco BV. verzetten beide machines tezamen met de S234 en S235 al jaren cokes van de ene bunker naar de andere. De machines draaien uren zoniet dagen achter elkaar. Even tanken, af en toe de stoomcleaner er overheen en de reguliere servicebeurten, uitgevoerd in de eigen werkplaats op het terrein, zijn haast de enige momenten dat de machines geen productie draaien.