2009     2008     2007     2006     2005     2004     2003     2002     2001     2000     1999     1998     1997     Oud  

<< 2005         Werken 2004         2003 >>

laatste update: 27-07-2009
 

Klik op de Thumbnail om de foto in nieuw venster te bekijken.  In verband met de beperkte capaciteit staan er van de diverse werken slechts een paar foto's op de site. Mail ons voor de overige en/of onbewerkte foto's (High Resolution/HQ).

  
 
  
 

Uitdiepen met de R395.

Bij Wijk bij Duurstede is van Tunen gevraagd voor het uitdiepen van bepaalde dicht geslipte plekken in het Amsterdam Rijnkanaal. Vier machinisten werken in 2 ploegen op het Ponton ISNC-5 met de R395 om de klus zo snel mogelijk te klaren. 


Wim zoekt wederom naar Bommen in laag water.

Van Tunen's Willem Kornman is wederom gevraagd om met de speciaal geprepareerde R383 te zoeken naar bommen of delen hiervan onder water. Dit maal is de met bommenscherm beveiligde Cat 375LLR te vinden in de 1e Havenarm in Deventer. Zorgvuldig laat Willem een rooster in het water zakken. Op deze plek zoekt een duiker zorgvuldig op de bodem; op zoek naar... 

Dat je in zo'n haven van alles tegen kan komen blijkt, als we kijken naar de troffeeën die Willem al naar boven gehaald heeft hier. 
"ja, je komt in zo'n watertje echt van alles tegen; van fietsen en containers tot zelfs autowrakken".

Willem is zo langzamerhand een echte bomexpert aan het worden. Zo zocht hij eerder al in de Dortse Kil, in het Hollands Diep bij de Moerdijkbrug en in de Bergse Maas bij Geertruidenberg. 


Sloop C-flat Odendael St. Oedenrode.

Van Tunen heeft een nieuwe machinist genaamd Jan Sagel. Dat het een echte sloop-crack is kon hij bewijzen met het neerhalen van de C-flat van het zorgcentrum Odendael in St. Oedenrode. 
Jan heeft de nodige ervaring. Hij heeft hiervoor namelijk jaren voor Duitslands grootste sloopbedrijf Bodo Freimuth gewerkt. 

"Daar heb ik op allerlei verschillende machines gezeten en daarmee zeer vele grote gebouwen, schoorstenen en andere objecten naar beneden gehaald". "Ook heb ik een aantal jaren op één van de 6 Sloopgieken van de firma gezeten - echt een beest van een machine - een Cat 5080 UHD met 36 meter sloopgiek". "Die know-how komt hier goed van pas, al is deze 375L-LR uiteraard wel wat anders".

Het 7 verdiepingen tellende gebouw is een peulenschilletje voor de R386. Hier komt ook de nieuwe kantelbare cabine volledig tot z'n recht. Het zorgt voor betere arbeidsomstandigheden en veiliger werken vanwege het betere zicht. Aan de giek zit de VTN FP35 (4.5 ton) crusher. 
Als een grote Dino knabbelt hij vloer na vloer, verdieping na verdieping weg. De sloop van de C-flat is trouwens slechts het begin. Als de nieuwbouw op deze plek gereed is en de bewoners overgeplaatst, zullen ook de twee andere gebouwen met de grond gelijk gemaakt worden om eveneens plaats te maken voor nieuwbouw.
Het hele project is te zien en te volgen op http://www.deaartsjes.nl/rond odendael.htm 


Overslag

Dat de nieuwe R398 niet alleen te vinden is bij DSM op Corus bewijst het feit dat deze net als zijn voorganger op één van Tunen's pontons geplaatst is. Door deze combi kan hij snel verplaatst worden. Bijvoorbeeld voor een overslagklusje in de Havens van Beverwijk. Even een bootje lossen en daarna snel weer terug, want nog geen drie kwartier later moet hij weer lossen bij DSM.


ZuidPier IJmuiden

De Zuid-Pier in IJmuiden is toe aan een onderhoudsbeurt. De pier vertoont enkele slechte plekken. Aannemingsbedrijf de Branding BV uit IJmuiden heeft de taak deze er uit te halen en te zorgen dat de pier, voor de aankomende winter, de zee weer volledig kan weerstaan. 
Van Tunen's R386 moet allereerst, uitgerust met extensie en hamer, de oude rotte plek compleet verwijderen. Vervolgens zorgt hij voor een nieuwe vaste stortsteen ondergrond, waarna hij deze met vloeibare teer afdekt. Later zal een 600tons kraan hier nog de grote Blokken overheen plaatsen. Het werk kan alleen tijdens enigszins rustig weer plaatsvinden (als je daar überhaupt over kan spreken op een pier, een paar km uit de kust op de Noordzee). De plekken moeten in continu proces afgewerkt worden om zo de dijk niet in gevaar te brengen. 


Sloop School Woerden

In Woerden is van Tunen's Cat 350L (R338) aan het werk bij de sloop van een school. Voor hoofdaannemer Anton van Dijk bv een behoorlijke klus. De betonen wanden en muren waren zwaar bewapend en een deel van de school moest behouden blijven voor renovatie. Als het einde in zicht is, rest het sorteren, verkleinen en het schoon opleveren van het terrein. 


Sloop fabriek Zaandam

Een oud fabrieksterrein aan de Oostzijde in Zaandam dient gesloopt te worden. Een behoorlijke klus daar sommige delen wel 30 meter hoog zijn en direct aan het water, of direct tegen nog in gebruik zijnde panden staan. Van Tunen is dan ook gevraagd om een groot deel van het benodigde materieel te leveren.   


Noord-Zuidlijn Amsterdam

In 2003 is eindelijk het startsein gegeven voor de 9,5 kilometer lange Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Er zullen dan ook de komende jaren vele grote bouwputten in Amsterdam te vinden zijn, daar veel van de metrolijn ondergronds zal zijn. Niet alleen het traject zelf, maar ook een groot aantal stations zullen ondergronds komen. Dit levert uiteraard behoorlijk wat werkgelegenheid op voor diverse bedrijven. Ook van Tunen is in het eerste stadium al gevraagd om zijn kunnen te tonen. De firma Heijmans is oa. verantwoordelijk voor het stuk onder het IJ en Centraal Station. Voor hun heeft van Tunen's Cat 385B-LRE bij het Centraal Station de Bouwkuip Damrak ontgraven. Een lastige klus daar er niet alleen zand, klei, en turf-achtige grond omhoog gehaald werd, maar ook zeer veel oude houten palen.

Aan de overkant van de straat, naast het station, heeft van Tunen's Cat 345B ook nog zijn steentje bijgedragen.

Aan de overkant van het IJ in de Sixhaven wordt door Heijmans een bouwdok gerealiseerd. Hier zullen straks de tunneldelen voor  de ondergrondse zinktunnel onder het IJ gemaakt worden. In dit bouwdok wordt nog later het extra station Sixhaven gemaakt. Van Tunen's Cat 385B-LRE is op een traverse gehezen en is boven de bouwkuip begonnen met het leeghalen van de putten tot de gewenste diepte. De grond wordt gestort in een meerijdende trechter, die het vervolgens via transportbanden naar een binnenvaartschip/duwbak brengt. Later is ook een tweede Cat 385B-LRE van van Tunen ter plekke ingezet. Meer informatie over de Noord-zuidlijn vind je op een speciaal ontwikkelde website.