2009     2008     2007     2006     2005     2004     2003     2002     2001     2000     1999     1998     1997     Oud  

<< 2003         Werken 2002         2001 >>

laatste update: 27-07-2009
 

Klik op de Thumbnail om de foto in nieuw venster te bekijken.  In verband met de beperkte capaciteit staan er van de diverse werken slechts een paar foto's op de site. Mail ons voor de overige en/of onbewerkte foto's (High Resolution/HQ).

  
 
  
 

Mahler 4 Zuidas project Amsterdam

Er wordt in Amsterdam in een rap tempo gewerkt aan de skyline. Ook het Mahler 4 project, naast het hoofdkantoor van de ABN, langs de ring A10, is hiervan een voorbeeld. Voor dit bouwwerk dient een enorme bouwput ontgraven te worden. Een klus die Van Tunen op het lijf geschreven is. Aannemer Seignette had al eerder met van Tunen een soort gelijke klus geklaard. Voor de bouw van de Rembrandtoren in Amsterdam werd namelijk door het bedrijf de knowhow en het materieel van, van Tunen gebruikt om de zwaar verontreinigende grond tot op zeer grote diepte te verwijderen. Trouwens ook het ABN gebouw staat ook op een fundament, ontgraven door van Tunen. Zat referenties dus om te beginnen aan een monsterklus. Van Tunen zet drie Cat 375LLR machines in. Het complete project is live te volgen via een op het terrein aanwezige webcam.

 

 


Sloop ziekenhuis in Ede

Op de Stationsweg in Ede wordt door sloopaannemer Putman een voormalig ziekenhuis gesloopt.
Van Tunen levert voor het klaren van deze klus het zware materieel. Zo wordt o.a. een Cat 375L in lange sloopuitrusting ingezet, voor het slopen van de hogere gedeelten van het complex. Ook de Cat 345BL is gebracht voor de lagere delen. Tevens zien we voor het eerst de nieuwe VTN FP35 vergruizer met een kracht van 4100Kg.  


Pompgemaal sluizen IJmuiden

De sluizen van IJmuiden ondergaan een grote renovatie. Van Tunen zet één van de recentelijk aangekochte nieuwe Cat 375L in om een bouwput bij het pompgemaal te ontgraven.


Bommen in Mookhoek

Voor de aanleg van de HSL (hoge snelheidslijn) begeeft van Tunen zich op gevaarlijk terrein.
Tijdens de oorlog zijn er op Rotterdam veel bommen gevallen. Vele zijn in de diverse kanalen en wateren gevallen en zijn soms niet afgegaan. Het graven in wateren als de Dordtse Kil is dan ook niet zonder risico. Voor het werken in dit explosieve gebied wordt dan ook een beroep gedaan op de speciaal met bomscherm beveiligde Cat 375L van de firma van Tunen.


Sanering Arnhem

In Arnhem wordt door Mourik BV. een oud fabrieksterrein gesaneerd. De grond is verontreinigd met diverse zware metalen en andere onwenselijke stoffen.  Mourik BV. zet een Cat 375L van van Tunen in om de grond veilig te kunnen verwijderen.


Sloop spoorviaduct Zijpsepoort Arnhem.

In de nacht van vrijdag 08-03-'02  op zaterdag 09-03-'02 dient er een spoorviaduct in Arnhem gesloopt te worden. Deze zal worden vervangen door een nieuwe die ernaast al klaar ligt om ipv. de oude geschoven te worden. Er is voor deze nachtelijke klus veel materieel aanwezig oa. Van Tunen's R340 en R339.  
met dank aan; Michiel Pouwels (Bouwmaterieel Benelux) voor de foto's.


Nieuwe haven van IJmuiden

Volgt....


Hasselt waterwerken ...plas ontgraven...??

Volgt....


sloop Helmond

Volgt....


1e klus voor R395 (in Leidschendam) ...

Volgt....


Bouwput ontgraven op nieuwe industrieterrein Utrecht

Volgt....


Betuwelijn Schelluinen ...

Volgt....


Sloop Veevoederfabriek Renswoude

Volgt....


Zuidpoort Delft

Volgt.... Zuidpoort Delft voor Bonneveld met 375L en 375LLR