Over deze site

 

Allereerst maar iets over mijzelf. Ik ben Remco Kruis en ben vanaf mijn 6de jaar al gek van hydraulische graafmachines op rupsen. Hierbij gaat het om de grote machines (boven de 50 ton), of de bijzondere machines (zoals sloop/overslag ed.). Ik maak foto's, verzamel folders en modellen van deze machines. Zelf ben ik geluidstechnicus en dus niet werkzaam op een dergelijke machine.

Voor mijn werk zit ik veel op de weg. Derhalve is deze hobby goed met mijn werk te combineren. Ik ga nooit zonder fotocamera op pad. Je weet maar nooit wat je allemaal tegenkomt.

Sinds 1997 ben ik helemaal gek van de machines van de firma van Tunen. De machines zijn altijd weer anders uitgerust en geen klus is hetzelfde. Een standaard machine lijkt er niet te bestaan. Verhoogde cabines, lange gieken, sloopgieken, lange sticks, dubbele sticks, extensies, hamers, cruchers, scharen met een monsterachtige omvang, verbrede onderwagens, etc, etc. Je kunt het niet verzinnen of van Tunen heeft het wel eens op een machine gehad.
Inmiddels heb ik een aardige verzameling van de machines van de firma van Tunen.

Op deze site wat voorbeelden van de klussen van de firma van Tunen en de machines die ze hierbij inzetten.

De slogan van de firma van Tunen luidt:  The right machine, on the right place.
Ik zou zeggen:  The right machine (rightly equiped), on the right place.