2009     2008      2007     2006     2005     2004     2003     2002     2001     2000     1999     1998     1997     Oud  

<< 2008         Nieuws 2007         2006 >>

laatste update: 27-07-2009
 

Klik op de Thumbnail om de foto in nieuw venster te bekijken.  In verband met de beperkte capaciteit staan er van de diverse werken slechts een paar foto's op de site. Mail ons voor de overige en/of onbewerkte foto's (High Resolution/HQ).

  
 
 
 

Uniek in de Wereld (Made by Van Tunen): Cat 385CL Triple

 
24-07-07

Van Tunen is al jaren lang bekent om zijn specials. Zo is het bedrijf oa. de uitvinder is van de MH overslaggiek en is ook het LR langegieken concept een uitvinding van Jan van Tunen. Quote: "Een idee dat vast een keer bij hem opkwam, omdat Jan zijn nek altijd zover uitstak".  

Met vele andere zaken, sommige beschreven op deze website; mag het duidelijk zijn: Iets kan altijd anders/beter! Dat moet Jan van Tunen wederom gedacht hebben bij de verdere ontwikkeling van de lange gieken. 

Daar veel van de werkzaamheden zich momenteel in het midden-oosten af spelen,  heeft Van Tunen besloten aldaar een vestiging te openen: Van Tunen Middle east.

De werkzaamheden omvatten voornamelijk het aanlegen van zogenaamde Breakwaters. Dit werk vereist oa. het wegzetten van enorme stenen. 
En Jan van Tunen zou Jan van Tunen niet zijn, als hij ook daarvoor weer een aparte machine zou bedenken. 

Nou was de triple giek geen innovatie opzich, maar de toepassing cq. aanpassing om hem uitermate geschikt te maken voor dit uiterst zware werk wel. 
Van Tunen had al triple gieken op drie Cat 375L-HD's (R395, R402, R408) en wist dus al wat diens krachten waren, echter wilde men er nog meer uit halen en dus werd ditmaal een splinternieuwe (R413) Cat 385CL omgebouwd tot Cat 385CL Triple. En de uiteindelijke testprestaties bleken uitmuntend. 

De machine is uniek in de wereld en is volledig door Van Tunen zelf gebouwd en bedacht. In de komende maanden zullen er nog meer van deze machines volgen. 

Wil jij als machinist/monteur met deze machines werken, 
zowel in binnen- als buitenland?  Neem dan contact op:   

 

 Van Tunen BV  
 Postbus 312 
 1960 AH HEEMSKERK
 
Tel: +31-(0)251-26 44 44
  http://www.vantunen.nl
 
    

Machines Kazagstan onderweg

 
14-07-07

Na wat vertraging was het zaterdag 14 juli zover: de verscheping van de machines voor Kazagstan. Een jaar eerder had Van Tunen zich in dit land al bewezen tegenover diens opdrachtgevers. Nu is Van Tunen opnieuw door Van Oord  gevraagd om in Kazagstan zijn kunsten te vertonen. 

Al vroeg in de ochtend is Ruud met de diepladercombinatie van de firma Brouwer aanwezig op het Van Tunen-terrein aan de Witte Hekweg. 

Eerste lading: 2 materiaalcontainers. Ook twee splinternieuwe Cat 980H shovels (S228 & S229) rijden mee. De rit gaat naar de Nam-Kade waar inmiddels de firma Mammoet een Demag AC700 kraan aan het opbouwen is, om al het materiaal straks in de boot te hijsen. 

De tweede lading is een uitrustingcontainer, daarin de bakken,poliepen,grapples, ed. Ruud toont zich zeer veelzijdig wanneer hij naast Ron Vos in de andere kraan stapt om de container op de dieplader te plaatsen. 

Dan is Ron Vos zijn nieuwe onderkomen voor de aankomende tijd aan de beurt, de Cat 385CL (R417). Na enkele kleine obstakels onderweg is ook deze machine op de Nam-kade gearriveerd en rest Ruud en begeleider Kees nog één rit. 

Voordat Ruud de rit van de Nam-kade terug naar het Van Tunen-terrein wil maken, springt ineens Bart van Tunen in de cabine. Ruud in de kraan en Bart in de vrachtwagen. Ja, het kan raar lopen op zo'n zaterdag. Bart stuurt de gigantische combinatie feilloos door de straten van Velsen terug naar de zaak. 

Éénmaal terug op de zaak wordt snel de laatste vracht geladen, een Cat 365BL (R403). Als ook deze machine op het asfalt van de Nam-Kade staat, is het wachten op de boot. En aangezien die nog even op zich laat wachten, wordt er besloten eerst maar eens wat te gaan eten. 

Wanneer Bart en Ruud wederom met de dieplader op de Witte Hekweg arriveren komt daar ook Marco aan met de Broodjes. In de kantine is het als vanouds gezellig. 

Omstreeks 15:00 uur arriveert eindelijk de boot en is het tijd om alles klaar te maken voor het overhijsen. 

Met Mammoet als partner in deze, heb je echt het neusje van de zalm voor deze klus, volgens één van de aanwezige. Nou, kwam dat goed uit, want in tegenstelling tot de weersvoorspellingen, waait het behoorlijk hard en dat maakt het overzetten van dergelijke lading niet gemakkelijk.

Omstreeks 19:00uur is de klus geklaard en rest het zeewaardig vastzetten van de lading en kan alles onderweg... 


Dubai Set 1 onderweg

 
26-06-07

De laatste maand is het echt een komen en gaan van machines. Bijna dagelijks arriveren er nieuwe machines. De meeste van deze machines zijn bestemd voor grote buitenlandse projecten. 

Nadat de machines in de werkplaats zijn uitgerust voor hun taak in verre oorden, verlaten deze machines het terrein van de firma weer en beginnen ze aan hun lange reis richting hun uiteindelijke bestemming.

Na Qatar is Dubai een plek waar veel Van Tunen machines te vinden zullen zijn de komende tijd. De machines zullen diverse werkzaamheden gaan verrichten aan de vele waterprojecten aldaar.

Vandaag vertrok dan ook de eerste Set machines voor Dubai, per ponton, richting de haven van Antwerpen. Deze set bestaat uit de machines: R404 (Cat 365LME), R410 en R411 (Cat 385CL) en de R412 (Cat 385BL-LRE).  
 


Qatar Set 3 onderweg

 
22-06-07

Transport van de grote Van Tunen machines is inmiddels geen bijzonderheid meer, vandaag vertrok Set 3 richting Qatar-Raslafan. Aldaar zullen alle machines van Van Tunen voorlopig werken op het project "Zuidelijke Breakwater". 

Set 3 bestaat uit de machines: R395 (Cat 375L-HD) en R397 (Cat 385BL-LRE).

Vrijdag 15 juni 2007 vertrokken de machines één voor één richting de crosskuil.  Daar lag inmiddels de spiksplinternieuwe duwboot van Rodie Watertransport klaar met een ponton waarmee beide machines van IJmuiden naar de havens van Antwerpen gebracht moesten worden. 

Donderdag 22 Juni 2007 was de dag dat de machines, in de haven van Antwerpen, vanaf het ponton in één van de ruimen van het schip Rickmers Doha overgehesen moesten worden.  
  

              

Nieuwe machines

 
12-04-07

Volgt....